Fomentar l'interès per la ciència i fer-la, propera, atractiva, i entenedora.

Illustraciència

Illustraciencia és un projecte nascut el 2009 sota la coordinació de Miquel Baidal Crespo amb l’objectiu de divulgar i premiar la il·lustració científica i de natura.
Per a això, Illustraciencia duu a terme nombroses accions, entre les quals destaca el Certamen Internacional d’Il·lustració Científica i Naturalista. En cada edició, es seleccionen les millors 40 obres per crear una exposició itinerant amb la qual apropar la ciència a la societat. D’entre els seleccionats, i d’acord al seu objectiu, Illustraciencia premia econòmicament l’obra guanyadora del premi. Així mateix, les il·lustracions seleccionades es recullen en un catàleg virtual d’accés lliure.

La visibilitat de la il·lustració científica i dels autors s’aconsegueix també per mitjà de tallers i xerrades impartits per professionals del sector. Tant les exposicions com les activitats es realitzen en col·laboració amb universitats, museus, biblioteques i altres entitats compromeses amb la divulgació de la ciència, establint així una relació en la qual el projecte, els il·lustradors, les institucions i la societat en surten beneficiats.

http://illustraciencia.info/ca/